Blockchain Oscar 2017: Със сигурност ще обявим правилния победител

Cointelegraph е развълнуван да съобщи, че първата част от нашия страхотен блокчейн Оскар започва днес.

През предстоящите три дни нашият експертен съдийски съвет ще разглежда предложенията за проекти, подадени от нашите участници. Шест отбора ще бъдат удостоени с чест да продължат към втората и последна битка, която ще започне на BlockShow Europe 2017 в Мюнхен на 6 април.

Там и тогава нашите финалисти ще представят своите идеи, опитвайки се да спечелят любовта на членовете на нашето жури и повече от 500 гости на BlockShow.

Какво е заложено?

Тук идва най-вълнуващата част. Наградният фонд на Blockchain Oscar възлиза на 13000 евро. Любопитно е как това съкровище ще бъде преразпределено? Членовете на „Най-иновативното стартиране на блокчейн“ ще напълнят джобовете си с BTC на стойност 5000 евро.

„Най-ценният стартъп за човечеството“ ще бъде отличен със специална награда, щедро предоставена от Хуманик, уникален проект, който предоставя банкови услуги на тези, които не са свързани с глобална финансова система по политически, правни, географски или / и други причини. Екипът ще получи € 5000 на стойност токени Humaniq.

Но това не е всичко, тъй като винаги има номинация „Изборът на хората“. Победителят ще бъде определен чрез онлайн гласуване на уебсайта на друг невероятен спонсор и партньор – Крила, Blockchain платформа, която създава и възпитава общност, посветена на стартирането, подкрепата и популяризирането на нови предложения за проекти чрез плавен организационен модел, наречен Децентрализирана автономна организация (DAO).

Първите три стартиращи компании, които се възползват максимално от любовта на хората, ще получат следните награди, любезно предоставени от Wings:

  • Първа награда – 2 BTC и 10000 евро от публични консултантски услуги от фондация Wings
  • Втора награда – 1 BTC & 5000 евро публични финансиращи консултантски услуги от фондация Wings
  • Трета награда – 0,5 BTC & 2500 евро публични финансиращи консултантски услуги от фондация Wings

Кои са съдиите?

Съветът на журито на Blockchain Oscar 2017 е представен от ярки и международно известни Blockchain експерти от различни сектори и индустрии. Пълният списък със съдии скоро ще бъде достъпен на нашата уеб страница, но в този момент ние сме горди да ви представим някои от членовете на журито.

  • Ричард Кастелайн, CMO в Humaniq:


„Надявам се да видя нещо чисто ново, което не съм виждал досега – страхотна нова идея и напълно нов начин за използване на Blockchain, за който не се е мислило преди.“

  • Tawanda Kembo, технически съветник в Humaniq
  • Аниш Мохамед, водещ архитект по сигурността в Lloyds Banking Group:

„Използването на опит в криптографията, опит в fintech и моите интереси в интелигентната проверка на договора, ZKP и наличността срещу консенсус ще ми помогнат в процеса на подбор. Търся истинска иновация и перфектно приспособяване към продуктовия пазар, а не проекти като „чук, който търси пирон“. “

  • Доминик Зинис, ръководител комуникации в ChainLab и съветник на Wings.ai:

„Търся екипи, които са реалисти, които много, много добре разпознават поправянето на едно нещо и привличат партньори и екосистемата е как да се утвърди. Това, което наистина прави разлика, е времето, фокусът и екипът. Търся онези, които са фокусирани с лазер и могат да покажат, че придобиват сцепление с някаква пазарна ниша и се разширяват оттам. Дълбочината и историята на екипа също са важни – мисля, че някои от презентацията биха могли да се фокусират малко повече върху това. Много от тези хора определено са умни, но ще останат ли след две или три години и ще издигнат проекта на друго ниво? “

  • Джейми Бърк, основател на Blockchain Angels, главен изпълнителен директор на Outlier Ventures

Чандлър Гуо, Ангел инвеститор в стартиращи компании Bitcoin и Ethereum Classic и Майкъл Дюпри, Основателят на Denver Bitcoin Center, собственик на EasyBit, е там, за да сподели своите знания и опит като участници в уеб семинари и съветници на състезания.

Запишете датата!

Следващите няколко дни ще бъдат наистина интензивни и продуктивни с поредица от уебинари, Q&Сесии и дискусии на делата на състезателите. Готов ли си?

Маркирайте тези дати в календара си:

2 март, 18:30 (CET) – Addy Crezee и Tawanda Kembo ще представят нашите състезатели, ще отговорят на въпроси и ще обявят онези стартъпи, които за съжаление няма да продължат в състезанието допълнително.

Ако искате да гледате на живо първата част от състезанието, щракнете върху тук.

3 март, 14:00 (CET) – Addy Crezee, Chandler Guo, Mike Dupree и Richard Kastelein отговарят на въпроси на състезатели и обявяват чието шоу е приключило, поне в това състезание.

Ако искате да гледате на живо втората част от състезанието, щракнете върху тук.

4 март, 12:00 (CET) – Ади Крийзи и Ричард Кастелайн обявяват финалистите и отговарят на въпроси.

Ако искате да научите имената на финалистите или да зададете въпроси, щракнете тук.

Един кратък връх към пула от дела, адресирани с Blockchain

Получихме невероятно количество заявления от истински визионери, които са запалени по технологиите и търсят начини да се възползват от реални житейски проблеми.

Addy Crezee коментира, че е страхотно да видим, че технологията Blockchain се прилага в различни индустрии и показва потенциал за намаляване на посредниците и изграждане на доверие между заинтересованите страни. „Участниците представиха решения от правата на интелектуална собственост, изкуствения интелект, застраховането, енергетиката и др.“, Казва той.

Доминик Зинис, един от членовете на журито, идентифицира тенденция около проекти, поемащи финансиране и ориентирани към IoT теми.

Той казва:

„Тенденцията към хардуера и финансите е нещо, което се развива от известно време и най-накрая може да започнем да забелязваме някакво сцепление и в двете области, като някои екипи могат да изпълняват и получават сцепление.“

Моля, запознайте се с първите десет от нашите състезатели:

Бърнстейн – платформа, задвижвана с Bitcoin Blockchain, която позволява бързо регистриране на всякакви изобретения, дизайни и доказателства за употреба и предоставя Blockchain сертифициране, което доказва собствеността, съществуването и целостта на активите на интелектуална собственост.

Адахой– услуга, която позволява на рекламодателите лесно да създадат партньорска мрежа по бърз, прозрачен и надежден начин. Построено на блокчейн Ethereum, това решение помага и за смекчаване на измами и измами, които тормозят текущата онлайн търговия.

Quantoz – компания, предлагаща професионални услуги за изследване на нововъзникващите Blockchain технологии и криптовалути и за разбиране на потенциалното въздействие за различни индустрии.

CoinDash – изграден като социална мрежа, CoinDash е платформа за социална търговия, където потребителите могат да следват топ крипто инвеститори, да инвестират като тях и да се учат от тях.

Верижен капитал – финтех стартираща компания, базирана в Цуг, Швейцария.

Рафтова мрежа – решение за многоканален търг. Чрез технологията на разпределената книга Shelf Network осигурява едновременно наддаване в реално време и важен обмен на информация между множество уеб страници за електронна търговия.

Фонд Сатоши – безопасен, лесен, евтин и сигурен начин за инвестиране в Blockchain Assets.

SolarChange – платформа, базирана на Blockchain, която събира мрежа от услуги и приложения за подобряване и увеличаване на използването на слънчева енергия по целия свят и предоставя на собствениците на слънчева енергия по-голяма стойност от техните системи.

Etherisc – компания, чиято мисия е да изгради децентрализирани застрахователни приложения, като направи покупката и продажбата на застраховки по-ефективни, позволи по-ниски оперативни разходи, осигури по-голяма прозрачност в отрасъла на застраховането в сравнение с традиционните операции и демократизира достъпа до презастрахователни инвестиции.

Състояние – Status е проект с отворен код, който комбинира messenger, портфейл и браузър DApps за масовия пазар, за да започне да използва криптовалута и децентрализирани приложения директно от своите Android или iOS устройства.

Итън BIoT– пълна стекова мека и хардуерна платформа за Blockchain. Той решава предизвикателствата за надеждност, мащабируемост, сигурност и дистанционно управление, които са общи за всички вертикали, контрол на устройствата напр. Брави за врати, автоматизация на дома, автомобили и много други.

Ние вярваме – платформа за Trusted Lending Circles, задвижвана от хора и Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me