FUDsters, no ha interpretat malament Microsoft Partnership, responsable de la IOTA Decline, aclareix el CEO

Fa dos anys, el gener del 2016, Cointelegraph va publicar una entrevista amb David Sonstebo, el conseller delegat d’IOTA, que va enumerar la seva visió d’una criptomoneda sense blocs i va explicar la tecnologia que hi ha darrere d’IOTA. Des dels seus humils inicis, IOTA ho és ara classificat a les deu criptomonedes més importants del món.

Cointelegraph es va tornar a trobar amb David per conversar sobre els esdeveniments recents i el viatge general d’IOTA.

Cointelegraph: el preu d’IOTA va esclatar bruscament després de l’anunci de Microsoft Partnership, per baixar després de “l’aclariment”. Què creieu que va passar allà? Va ser només una idea errònia o hi va haver alguna deliberació des de qualsevol extrem?

David Sonstebo: L’augment brusc de preus d’IOTA no es pot atribuir a una “associació de Microsoft” mal interpretada, tot i que aquesta és la narració de “FUDsters” i d’altres persones que no són crítiques i que, a cegues i enganyoses, van anar i es van difondre com un virus. IOTA va anunciar el mercat de dades, que en si mateix és una nova aplicació d’assassinat d’IOTA i una fita significativa per a l’adopció de criptografia en general, amb empreses participants com Samsung ARTIK, Bosch, Fujitsu, Orange, Engie, DNV GL, Schneider Electric, EY, Accenture i tones més. Aquests gegants combinats superen amb escreix qualsevol impacte, una empresa singular com Microsoft va tenir a l’anunci.

A més, IOTA ja és cofundador amb Microsoft de la Decentralized Identity Foundation i Microsoft ens va convidar a formar part de la seva pila Azure a principis del 2016. La connexió de Microsoft i IOTA eren, doncs, velles notícies per al públic. Les altres empreses líders mundials que treballaven amb IOTA van ser el que va consolidar IOTA com un protocol líder en la ment de la majoria i, per tant, va tenir un impacte en la capitalització del mercat. Microsoft va ser el participant menys informatiu d’aquest mercat de dades; per tant, podem descartar Microsoft pel que fa al preu atribuït a les notícies del Market Data. Més enllà d’això, IOTA també cotitzava al segon intercanvi criptogràfic més gran de Corea Coinone al mateix temps, que va ser un factor significatiu en el fort augment de preus i volum.

El que va passar va ser només un error de procediment intern per part de Microsoft, del qual han estat propietaris en correspondència amb la Fundació IOTA. Un dels seus principals enginyers de Blockchain ens va donar permís per al logotip de relacions públiques i ens va proporcionar un pressupost d’on es va originar el ja famós terme “soci”. Els hem citat textualment, com ho faria qualsevol entitat professional.

Després, molts FUDsters van decidir enviar correu brossa a Microsoft amb consultes com: "Esteu llançant un mercat de dades?" i "són els vostres socis comercials?" Aquest embolic va fer que el seu departament de relacions públiques intentés aclarir els matisos en va. Alguns periodistes van convertir llavors un minúscul tema semàntic en una controvèrsia, que va ser explotada novament per “FUDsters” en un esforç per manipular el mercat. Es va ampliar i representar tan fàcilment com els usuaris habituals i els inversors en criptografia poden ser fàcilment manipulats pel cicle FOMO-FUD que el neurocientífic i autor Bobby Azarian va sentir obligat a elaborar un article en profunditat per Psicologia Avui i HuffingtonPost sobre tota la debacle.

CT: quan va venir IOTA, va cridar l’atenció essencialment per la seva tecnologia “Blockchain-less”. Com et sents sobre les noves tecnologies que han aparegut a la criptosfera després de la IOTA? Hi ha alguna cosa que us hagi impressionat especialment o creieu que és una millora, fins i tot a IOTA?

DS: Evidentment, hi ha hagut alguns enfocaments nous a la criptosfera des que IOTA va iniciar l’era “més enllà de Blockchain”, però fins ara es tracta sobretot d’intents de copies, trucs i mitges mesures. Fins ara, IOTA és l’únic llibre major distribuït sense permisos per resoldre les tarifes, la centralització i les limitacions d’escala. Pocs mesos després d’haver anunciat IOTA, l’espai criptogràfic, per desgràcia, va caure en un estat miserable d’ICO d’enriquiment ràpid i de promocions pagades sense substància. Partim amb l’objectiu de la interoperabilitat allà on té sentit. Volem col·laborar amb qualsevol persona, en la qual encara creiem fermament. No obstant això, a causa de la gran magnitud dels diners que implica la criptografia actual, hi ha una rivalitat constant entre els projectes que podrien beneficiar-se d’una simple sinergia. Per a molta gent, això ja no és tecnologia ni visió. Actualment, IOTA és l’únic projecte del qual sóc conscient i que fa progressar els elements fonamentals des del punt de vista tecnològic, però igualment crucial pel que fa a l’adopció del món real, d’aquí el meu enfocament làser.

CT: Quins creus que han estat els aspectes més destacats d’IOTA fins ara —els principals èxits— des de la primera fase del seu llançament al juliol de 2016?

DS: Si n’expliqués uns quants, seria en primer lloc el Tangle que funcionaria tal com estava previst, fins i tot davant d’intents d’atac força agressius. En segon lloc, vull destacar l’equip fantàstic que hem reunit i que continuem reunint, tenir desenvolupadors i assessors líders en el món és vital per al projecte, i és una cosa que molts projectes consideren secundària, però l’execució ho és tot. En tercer lloc, he d’esmentar Data Marketplace, que per a mi representa l’aplicació d’assassins, i el fet que tinguem tantes empreses líders mundials que participin en l’exploració del seu potencial és una victòria important per als objectius de la IOTA. Finalment, el registre i l’aprovació de la Fundació IOTA com a primer i únic a Alemanya com a fet destacat que eleva el projecte IOTA a un nivell inigualable de gravitas i potencial.

CT: Quin és el propòsit de la Fundació IOTA que es va llançar recentment? Pel que llegim, és només per fomentar encara més els interessos comercials d’IOTA. Això no contradiu l’objectiu d’una organització sense ànim de lucre i el que realment aconsegueix?

DS: El paper de la Fundació IOTA serà el desenvolupament bàsic, el manteniment i, de fet, l’impuls de l’adopció. Aconseguit mitjançant la restauració a la comunitat de desenvolupament amb les eines adequades, biblioteques, tutorials, etc., així com ajudant a les empreses emergents i als conglomerats a posar-se en marxa i explorar IOTA per obtenir nous models de negoci i seguretat en els seus serveis i productes preexistents. . És una organització totalment neutral i sense ànim de lucre que té com a únic objectiu impulsar l’adopció d’IOTA com a estàndard neutral. Tanmateix, per aconseguir-ho, cal que intervingueu amb els consumidors reals de la tecnologia, hi ha massa projectes a la criptosfera que pensen que “si la construïu, vindran”, però la realitat és diferent. A IOTA considerem que l’adopció és sobretot una mètrica clau de l’èxit, per això és tan important tenir una entitat dedicada que se’n faci càrrec. Vam optar per establir-lo a Alemanya, que la majoria considerava impossible, precisament perquè volem la supervisió i la gravetat rigoroses que això comporta, és una cosa que trobem que és de vital importància perquè IOTA i la criptografia, en general, vagin més enllà dels fòrums i experiments bàsics i en entorns preparats per a la producció.

CT: Tornem molt enrere; de fet, IOTA va ser cobert per primera vegada per Cointelegraph l’octubre de 2015, després del qual vam tractar el llançament beta i el llançament principal d’IOTA el 2016. Com que heu recorregut un llarg camí, sentiu la vostra manera d’interactuar amb els mitjans de comunicació i els periodistes? i la seva actitud envers IOTA ha canviat en aquests anys?

DS: De fet, és surrealista pensar que la Terra ha donat la volta al Sol més de dues vegades des de la primera entrevista amb vostès, que crec que va tenir uns quants milers de lectures, ara sempre hi ha desenes de milers de lectura. Definitivament, hi ha un canvi d’actitud envers IOTA des dels mitjans de comunicació. Al principi, ens preníem seriosament sobretot perquè ens havíem demostrat en el passat inventant la prova completa d’aposta i pioners en molts casos d’ús de Blockchain 2.0 com la cadena de subministrament, votació, IoT, borses descentralitzades i mercats. Però la gent encara era (naturalment) extremadament escèptica amb les nostres afirmacions que la tecnologia de llibres distribuïts havia d’anar més enllà de Blockchain. Molt pocs van aconseguir comprendre com fins i tot funcionava Tangle i, en aquell moment, els nostres problemes previstos amb les taxes i problemes de congestió de Blockchain encara no havien estat vistos a la pràctica per tothom. Ara que la gent ha tingut problemes amb aquests temes i ha vist que el Tangle funciona i veu la seva adopció meteòrica, els periodistes són molt més curiosos i consideren que és el seu deure com a periodistes cobrir aquesta tecnologia..

CT: Quina serà la propera bomba que planeja llançar IOTA? Qualsevol notícia de la vinya: què esperar d’IOTA en un futur proper?

DS: Haha, la bomba Q (broma interior a la comunitat). El 2016-2017 va consistir a establir les bases en el vessant tecnològic, d’adopció i de sensibilització. El 2018 es tractarà de madurar l’organització i preparar la producció tecnològica. Volem contractar 50-100 nous membres de l’equip fins al 2018 i pretenem tenir un protocol preparat per a la producció i hem començat els procediments d’estandardització a finals del 2018. IOTA s’ha conegut per publicar notícies colossals, i això no s’aturarà, però és crucial per a nosaltres que les persones no es converteixin en “demonis de l’anunci”, IOTA és un esforç de font obert de base, la gent ha de centrar-se en els cargols en lloc de buscar el següent anunci. Respondre a les properes notícies que puguin augmentar el preu és una preocupació que pateix cada projecte criptogràfic, però intentem limitar-ho aplicant una política bastant estricta a l’hora d’especular i buscar informació sobre el bombo. En primer lloc, la tecnologia i la visió, si s’executa correctament, la prosperitat segueix.

CT: amb una nota més lleugera, realment escriviu tots aquests blocs IOTA?

DS: N’hi ha alguns que aportem aportacions, però, per a la majoria, he aconseguit cinc publicacions de bloc que s’han realitzat al 90%, així com el meu cofundador Dominik Schiener, així com altres desenvolupadors i fundadors bàsics. Ara que la fundació està implantada i podem contractar les persones adequades per delegar-hi tasques especialitzades, espero que finalment tinguem més temps per crear més contingut d’alta qualitat que dilucidi la visió i la tecnologia per a tothom, facilitant la seva comprensió. tot, especialment per als nouvinguts.

CT: Gràcies!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me