Seguiment de 66.000 bitcoins: què hem d’aprendre de la història de BTC-e

L’empresa Coinfirm, que compleix amb el seu servei, analitza la situació de BTC-e i els 66.000 bitcoins traslladats.

Segons Pawel Kuskowski, conseller delegat & Cofundador de Coinfirm, just després de la detenció d’Alexander Vinnik, conegut generalment com el cervell darrere de BTC-e, més de 66.000 BTC van ser traslladats de 18f1yugoAJuXcHAbsuRVLQC9TezJ6iVRLp a l’ecosistema Bitcoin.

Els mescladors de Bitcoin es podrien extingir

El mateix Vinnik s’enfronta a 21 càrrecs d’un gran jurat nord-americà, principalment per blanqueig de diners però també pirateria informàtica i tràfic de drogues.

Darrerament, la part nefasta del mercat de criptomonedes va tenir un gran èxit. Tot va començar amb un esforç conjunt de les autoritats policials dels Estats Units, Europa i Tailàndia per tancar dos mercats nets foscos que s’utilitzen principalment per al comerç de drogues. Kuskowski assenyala que tres dies després del pirateig, BitMixer, el servei de mescla de Bitcoin més popular, va anunciar el seu tancament immediatament.

Els serveis de mescla (mescladors, tumblers, anonimitzadors) són serveis que són eines per a la barreja potencial de fons il·legals i que Europol i Interpol reconeixen com a eines il·legals; el seu ús es podria tractar com una anonimització intencionada dels fons..

En publicar en un fòrum de bitcointalk, Els administradors van declarar que veuen el futur de Bitcoin com a més net i legítim que el passat net de la foscor. A més, sembla que es van adonar que els mescladors van quedar redundants arran de les noves solucions d’anàlisi i compliment de Blockchain.

La ignorància no és una excusa

BTC-e.com, un dels intercanvis de criptomoneda més antics, es considerava un estàndard d’or de fiabilitat. Això pot semblar peculiar, tenint en compte la reputació de la borsa que opera a Rússia. Resulta que aquesta estabilitat podria haver estat arrelada a operacions il·lícites que van tenir lloc a la borsa, ja que alguns van aprofitar les polítiques conscientment permissives de la borsa..

Informes recents calculen que el 95 per cent de les transaccions de Bitcoin resultants d’atacs de ransomware es van cobrar mitjançant BTC-e, un intercanvi que gestionava fins al tres per cent de tot el trànsit de Bitcoin.

Ara BTC-e s’enfronta a una multa de 110 milions de dòlars de la Xarxa d’aplicació de delictes financers per facilitar el ransomware i la venda neta de drogues fosques, i les autoritats nord-americanes s’han apoderat del domini del lloc.

Tingueu en compte que el ransomware és una activitat criminal i que ajuda a “anonimitzar” o “netejar fons” d’aquesta font es considera un blanqueig de diners i és un delicte. Encara no podem saber si aconseguiran tornar al joc.

Kuskowski explica a Cointelegraph que poc després del primer tuit que anunciava el manteniment no planificat del lloc, les autoritats van confirmar que una de les figures centrals de BTC-e, Alexander Vinnik, va ser arrestada al nord de Grècia i que ara s’enfronta a acusacions de dirigir una operació de blanqueig de capitals estimada en uns 4 mil milions de dòlars. , i també es presumeix que Alexander va participar en el hack de MtGox.

Com a conseqüència, FinCEN va avaluar una pena civil de 12 milions de dòlars contra Vinnik i, en cas de ser condemnat, haurà de penar fins a 55 anys de presó..

Una moral addicional a la història és que, conscientment o no, no impedir que la vostra empresa o plataforma blanqueja diners procedents d’operacions o fonts criminals no només pot amenaçar seriosament el vostre negoci, sinó també la vostra llibertat personal..

El 27 de juliol de 2017 Jamal El-Hindi, El director interí de FinCEN va afirmar:

“Farem comptes de transmissors de diners ubicats a l’estranger, inclosos els bescanviadors de moneda virtuals, que facin negocis als Estats Units quan infringeixin intencionadament les lleis contra el blanqueig de diners dels Estats Units. Aquesta acció hauria de ser un fort factor dissuasiu per a qualsevol persona que pensi que pot facilitar el ransomware, la venda de drogues netes fosques o realitzar altres activitats il·lícites mitjançant moneda virtual xifrada. L’equip FinCEN de Treasury i els nostres socis d’aplicació de la llei col·laboraran amb homòlegs estrangers de tot el món per supervisar adequadament els bescanviadors de moneda virtual i els administradors que intentin subvertir la legislació nord-americana i evitar el compliment de les garanties dels drets d’autor dels Estats Units. ”

Una nova era per a Blockchain

Kuskowski revela que aproximadament dues hores després del primer tuit de BTC-e es van traslladar més de 66.000 bitcoins de 18f1yugoAJuXcHAbsuRVLQC9TezJ6iVRLp adreça Bitcoin a través d’un parell de milers d’adreces intermediàries.

Assenyala que Coinfirm va utilitzar el seu Blockchain AML & Plataforma d’Analytics que racionalitza i automatitza l’AML i el compliment de Blockchain per rastrejar la transacció.

Aquest cas estableix una nova era per a Blockchain, ja que un dels intercanvis més antics estava directament lligat a activitats il·legals i suggereix que la implementació d’eines d’anàlisi de LMA en intercanvis i en totes les empreses relacionades amb la criptografia és una necessitat a mesura que l’ecosistema avança.

A més, destaca que, independentment d’on es trobi, cal seguir les normes AML / CFT. Aquests esdeveniments barrejats amb noves solucions al mercat fan que tot l’ecosistema Blockchain avanci cap a l’adopció comercial i massiva, revelant els avantatges indiscutibles que té per a un abast molt més ampli d’usuaris i empreses..

Arranjament del sistema tradicional

El gener passat, Chris Skinner es va reunir amb Kuskowski per parlar de Blockchain i el futur del compliment. En un Bloc de blog de blanqueig com a servei que va resultar d’aquella reunió, es llegeix que el 98 per cent d’uns 1,6 bilions de dòlars de blanqueig de diners a nivell mundial passa per les xarxes del sistema financer tradicional.

Resulta que la dependència del sistema financer tradicional en intermediaris i autoritats centrals pot ser més propensa a la mala gestió que els sistemes totalment descentralitzats, automatitzats i audibles basats en Blockchain i solucions que no es centren en la investigació, però que proporcionen dades per evitar que estiguin vinculats a delictes financers.

Com seria el cas de qualsevol sistema funcional d’intercanvi de valor no regulat, Bitcoin va ser parcialment adoptat per persones que volien fugir de la supervisió financera. Això va fer que l’adopció de Bitcoin fos un cas més difícil, especialment per a les entitats comercials.

De vegades, elogiats de manera imprecisa pel suposat anonimat, les empreses i les institucions financeres de tot el món desconfiaven d’adoptar la innovació que canvia el món i els clients potencials que l’utilitzen ho fan principalment per temors de compliment i regulació. Ara resulta que les marees han canviat per al bé general.

Amb les solucions Compliance-as-a-service per a sistemes basats en Blockchain, estem a la vora d’un sistema amb el potencial d’erradicar el blanqueig de diners i proporcionar una nova era d’honestedat i transparència en el sistema financer..

El compliment és possible

Aquest cas demostra que el compliment de Bitcoin i criptomonedes no només és possible, sinó que pot convertir-se en una capa tant per als sistemes Blockchain com per als sistemes tradicionals que permeti la pròxima generació d’eficiència, transparència i seguretat per a usuaris i empreses a nivell mundial..

Les funcionalitats i la infraestructura que ofereix l’ecosistema Blockchain en venciment són incomparables i, ja que es resolen els obstacles de compliment considerats com el principal obstacle per a l’adopció massiva de criptomonedes i Blockchain, pot donar lloc a una nova era de compliment general.

El que abans era un gran desgast de costos i mà d’obra per a totes les parts implicades, ara es pot automatitzar i racionalitzar fins al punt que ja no es converteix en una càrrega important i obre la possibilitat a jugadors més petits i perjudicials d’entrar al mercat i interactuar amb empreses i particulars a nivell mundial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me